Hoppa till sidans innehåll

Resultat & Referat från Tomteträffen

14 DEC 2009 12:40
Forshaga IF spelade under lördagen Tomteträffen i Tegnérhallen i Säffle.
  • Skapad: 14 DEC 2009 12:40

Forshaga IF - Säffle FF 2:
Resultat: 2-0
En match som Forshaga IF ägde spelet i större delen av matchen och kunde bärga dagens första seger tryggt. Dock var inte boll + golv vänner med varandra idag men våra svarta krigare gör det ändå galant. Underhållande fotboll i första matchen, check!
Andres Gomez var denna matchen planens gigant med sina snycka vrickningar och klacksparkar och spelar fram både Per Nilsson till 1-0 och Mikael Andersson, efter en något tilltrasslad situation till 2-0.

 

IFK Åmål 1 - Forshaga IF
Resultat: 0-0
Detta var ingen större publikmatch. Mycket slarv och "raggar" fotboll från båda håll.
Kan hända att Forshaga fick lite av en självförtroende-kick efter första matchen. Ändå en stabil insats och 0-0 i en, inte så händelserik match.

 

SK Sifhälla 1 - Forshaga IF
Resultat: 0-0

Även i denna match skrevs slutresultatet till 0-0 men denna gången var de svart-vita på hugget. Matchen stod och vägde fram och tillbaka med farliga målchanser åt båda håll. Denna matchen är FIF mer samspelta och har roligt på plan, det syns så väl! Alla visar sin bästa sida och försöker rulla boll på detta otroligt tuffa golv men är man en bra fotbollsspelare ska man kunna bemästra alla underlag! SK Sifhälla 1 gick vidare från Åttondelen och Kvarten och spelade under eftermiddagen Semifinal men resultatet får ni leta reda på själva via http://www.sks.nu/

 

Forshaga IF - Svanskog IF
Resultat: 2-3
Matchen börjar lite segt för de svart-vita och släpper redan in efter några sekunder 0-1. Detta efter att Robin Bengtsson kommer utanför straffområdet och tvingas försöka nicka bort bollen istället för att plocka den och av någon underlig anledning så lyckas Svanskog anfallaren nicka bollen i mål före Robin... Dessa odds är osannolika för att den ska gå in men idag fanns de för Svanskog.
Några sekunder senare lyckas ännu en Svanskog spelare komma sig loss på kanten och slå en sträckt vrist till 0-2 i borte för Robin som inte riktigt når bollen, surt!
0-3 kommer ett par sekunder senare och vi på läktaren funderade på vad FIF höll på med... Detta mål kom relativt enkelt då en motståndare kryper fram snett framifrån och slår en bredsida nere i vänstra hörnet för Robin som inte tror det är sant. 0-3 och uppförsbacke, men sen vände det.
Forshaga ville visa att de faktiskt kan rulla boll och nu hade inte Svanskog mycke att komma med, resterande 10 minuter hade nog Forshaga bollen 90% av tiden.
Andres och Kate visar att de kan göra mål och får ner resultatet till ett helt okej 2-3 till Svanskog men har bra chanser att både kvittera och vinna denna match men det vill sig inte riktigt till.
Hur som helst, en 4:e plats i gruppen istället för en 1:a fick duga.
Nu väntade spel mot Kroppefjälls IF.

 

Forshaga IF - Kroppefjälls IF
Resultat: 4-0
Forshaga var i denna matchen överlägsna och hade segern i en liten ask. Denna matchen var perfekt genomförd med fyra olika målskyttar: Robin Bergqvist, Per Nilsson, Mikael Andersson och Andres Gomez. Riktigt kul att titta på! Kanske var det en urladdning från förra matchens förlust mot Svanskog som fanns i bakhuvudet på killarna? Jag tror det i alla fall!
Nu väntade kvarten mot Immertorps BK.

Immertorps BK - Forshaga IF
Resultat: 2-1
Ofta brukar slutspelsnerverna komma in i bilden och det märktes i den här matchen. Båda lagen var en aning passiva och väntade på den andres misstag. De första minutrarna ångade Immertorp på och Forshaga stod upp bra, dock uppstod en 2-mot-1 situation och missförstånd som utmynnade i 1-0.
1-1 stänker Robin Bergqvist in från kanten, stenhårt upp i nät-taket! Ett otroligt mål från den distansen! Kan vara cupens snyggaste om du frågar mig.
Efter det här står matchen och väger en aning och Forshaga vill få till en seger, de svart-vita försökte så mycket att de glömde bakåt men i de mest avgörande tillfällena stod Robin Bengtsson för många svettiga räddningar, han var Hero i målet!
2-1 kommer efter ännu en 2-mot-1 situation och här tvingas Robin släppa vänstra nedre hörnet på målburen, klockan står då på runt 13 minuter.
Immertorps BK vinner alltså med 2-1 och går därmed vidare till Semifinal.

 

Interna skytteligan från Cupen: Antal Mål:
Andres Gomez 3st
Mikael Andersson 2st
Per Nilsson 2st 
Kate 1st 
Robin Bergqvist 1st

 

Våra svart-vita krigare gör en absolut godkänd turnering och visar att det finns tendenser till teknisk och underhållande fotboll!
Synd att golvet & bollen inte var bästa vänner idag, det går kanske bättre på hemmaplan i ROCKO Cup som spelas 9:e Januari hemma i Forshaga!

Ni kommer väl?

 

Skribent: Webmaster
Forshaga IF - Div 4 Värmland herrar 2022
Box 38
667 30 Forshaga
Telefon: +4654870033, +454874536
E-post: This is a mailto link

Klicka här

Klicka här 

Vår nya matchdräkt

 Hör gärna av dej om du vill vara sponsor på vår dräkt

Bildresultat för stora enso forshaga

 

Bildresultat för cvea media

Bildresultat för ica supermarket forshaga

Postadress:
Forshaga IF - Fotboll
Fotbollssektionen, Box 38
66730 Forshaga

Kontakt:
Tel: +4654870033, +454874536
Fax: +4654871831
E-post: This is a mailto link

Se all info