Hoppa till sidans innehåll

Forshaga - Åtorps IF

09 JUN 2011 16:39
Forshaga tog på onsdagskvällen emot Åtorps IF hemma på Ängevi. Forshaga har så här långt kammat hem full pott på hemmaplan men endast lyckats ta en pinne på bortamatcherna. Hemmaplan verkar onekligen spela en stor faktor när Forshaga spelar!
  • Skapad: 09 JUN 2011 16:39

Forshaga ställde upp med ett lag där det saknades en hel del och många fick testa på nya positioner, t ex fick Robin Berggren spela i anfallet istället för sin normala högerbacksplats, Joachim Bäckström spelade mittback istället för högerytter, Oscar Sundström lirade vänsterytter istället för vänsterback.

Med de nya positionerna i åtanke så står Forshaga inför en svår uppgift när Åtorp, som förra säsongen lirade i div.4, kommer på besök.

Forshaga inleder med ett stort bollinnehav och kommer till några avslut, dock inga svårigheter att avstyra dessa.

 

I den 19e matchminuten får Forshaga ett inkast på offensiv planhalva som Johan Axelsson, för dagen högerback, kastar till Andres Gomes som tar emot den, vänder bort sin gubbe och avslutar. Skottet såg inte helt otagbart ut för målvakten men den slinker på något sätt in och 1-0 var en skön start för FiF!

Forshaga tar nu på allvar tag i matchen och skapar fler och fler lägen, och med lite bättre skärpa så hade 2-0 definitivt varit ett rättvist faktum.

 

Lite slarv i Forshagalägret gör att Åtorps vänsterytter kommer i ett bra läge, släpper den i djupet mot anfallaren. Bäckis gör en glidtackling på bollen, men på någon vänster får anfallaren med sig bollen och slår behärskat in kvitteringen. 1-1!

Haltidsresultatet är 1-1 och Forshaga känner att matchen inte kan sluta på annat sätt än vinst!

Forshaga inleder andra lite darrigt och släpper sånär igenom Åtorp till ett friläge, men kommunikationsmiss mellan anfallarna gör att Joachim Bäckström hinner snappa upp bollen och reda ut situationen.

 

Bäckis får bollen i mittbacksposition och vandrar ostört uppåt i banan, avlossar ett skott som ser ut att gå över men tack vare målvakten som får upp en hand på bollen, slinker den in under ribban. 2-1 Forshaga!

3-1 var enligt undertecknad matchens mål där Åtorp är påväg att rinna igenom i djupled, men Bäckis är först på bollen, springer ut mot sidan, drar två man innan han sätter bollen i djupled till den framstormande Robin Berggren som inte gör något misstag när han dunkar in bollen i nätmaskorna!

 

Forshaga verkar tro att matchen är klar och Åtorps högerytter kommer förbi vår vänsterback, slår ett inlägg som nickskarvas vidare bortåt, men inte bättre än att en Åtorpspelare står fri på bortre stolpen och tar ner bollen. Axel lägger sig i ett försök att täcka skott men bollen träffar istället benet och ändrar riktning vilket omöjliggör en räddning från Benga. Bollen rullar in och spänningen i matchen lever vidare! 3-2!

En rensning från Bäckis letar sig fram till Mikael Andersson som påpassligt ligger och lurar i linje med dom tröttkörda mittbackarna. Mike är först på bollen i duell med målvakten och kan rulla in slutresultatet 4-2.

Forshaga spelar nu ut mot ett alltmer tröttkört Åtorp och skapar en del chanser. Siffrorna borde ha blivit ett par bollar större i Forshagafavör men Åtorp kan tacka sin målvakt för detta.

Slutresultat blir alltså 4-2 och med lite mer placering istället för kung-och-fosterlands-avslut så hade siffrorna mycket väl kunnat vara 2-3 bollar större.

 

Forshagas imponerande hemmasvit fortsätter!

 

Skribent: Joachim Bäckström
Forshaga IF - Div 4 Värmland herrar 2022
Box 38
667 30 Forshaga
Telefon: +4654870033, +454874536
E-post: This is a mailto link

Klicka här

Klicka här 

Vår nya matchdräkt

 Hör gärna av dej om du vill vara sponsor på vår dräkt

Bildresultat för stora enso forshaga

 

Bildresultat för cvea media

Bildresultat för ica supermarket forshaga

Postadress:
Forshaga IF - Fotboll
Fotbollssektionen, Box 38
66730 Forshaga

Kontakt:
Tel: +4654870033, +454874536
Fax: +4654871831
E-post: This is a mailto link

Se all info