Spelregler

ALLMÄNNA REGLER FÖR Forshaga Futsal Cup 2017

Speltid i gruppspelet är 1 x 12 minuter i Klass 1 och 1 x 15 minuter i Klass 2. Vid oavgjort resultat, straffläggning om 3 straffar, om det fortfarande är oavgjort efter 3 straffar, tillämpas en straff för vardera laget, tills ett avgörande sker. 3 poäng skall delas ut i varje match. Oavgjort resultat vid full tid, ger lagen vardera 1 p. den sista poängen erhålls vid vunnen straffläggning.

Speltid i slutspelet är 1 x 18 min. Vid oavgjort resultat 5 min förlängning, om inget avgörande skett under förlängning så fortsätter vi med 3 straffar/lag. Om det fortfarande är oavgjort efter 3 straffar, tillämpas en straff för vardera laget, tills ett avgörande sker.

OBS! Spelarna skall vara futsalregistrerade för den förening som de spelar med.

Om det upptäcks att spelare ej är registrerad i det lag han spelar för i cupen innan kvartsfinal, förlorar laget alla spelade matcher med 3–0. Spelaren utesluts men laget får spela vidare.

Upptäcks felet under slutspelet så utesluts laget och blir förlorare.

Efter cupen kommer arrangören att granska alla deltagande spelare att de är rätt registrerade, om det då upptäcks att ett lag brutit mot regeln, så betalas ej ev. prispengar ut och laget skall betala en avgift på minst 500,- för regelbrott.

Lämna in laguppställningen som ligger i brevet senast 20 min innan första matchen. Där skriver ni dagens hela trupp inklusive nummer. OBS! Ni får bara ha 11 spelare och 3 ledare på bänken vid match, har ni fler än 11 spelare och eller 3 ledare med i er trupp skall ni meddela sekretariatet inför varje match vilka som står över.

Placeringen i tabellen avgörs enligt följande:

1) Flest poäng,

2) Målskillnad,

3) Flest gjorda mål,

4) Inbördes möte,

5) Lottning.

Matchklockan på väggen är en informationsklocka som stannas av sekretariatet efter 14 minuter i grundspelet och 17 minuter i slutspelet. Domarna sköter därefter resterande tid som är kvar av matchen.

Alla lag går vidare till slutspel.

Domarna kommer från Värmlands FF.

Utvisad spelare står minst över lagets nästa match, tävlingsledningen bestämmer ytterligare eventuella avstängningar. Varningar gäller match för match och följer inte med spelaren genom turneringen.

Protester efter match lämnas skriftligen till tävlingsledningen senast tio minuter efter färdigspelad match.

Protestavgiften är 500 kronor vilket betalas omgående. Protestavgiften betalas tillbaka om protesten går igenom.

Lagen får inte begära time out!

Turneringen följer Futsalreglerna, med den ändringen att sjätte frisparken för eller emot innebär straff för ditt lag eller för motståndarlaget, därefter straff vid varje frispark. Den här sortens straff läggs enligt Futsalsregler från tio meter enligt en markering. Vanliga straffar slås som vanligt från handbollstraffpunkten.

Vid lika tröjor byter bortalaget – västar finns att låna vid bänken, lägg kvar dem på bänken efter matchen

Omklädningsrum finns i anslutning till Grossbolshallen och Sporthallen.

Forshaga IF ersätter INTE borttappade eller stulna saker, se därför upp för ficktjuvar - GÄLLER HELA ARRANGEMANGET.

Vid ankomsten kommer du att mötas av ett par personer som visar dig till ert omklädningsrum, var god att respektera våra regler med larmade dörrar.

Prisutdelning sker omgående efter finalen. Lagen ställer upp enligt anvisning på innerplanen i Sporthallen.

FORSHAGA IF HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA!

 

OBS!

 
Vid speltid 12 minuter, straff från 4:e frisparken
 
Vid speltid 15 minuter, straff från 5:e frisparken
 
Vid speltid 18 minuter, straff från 6:e frisparken
 

Regler vid straffläggning

 
Laget skall ha olika straffskyttar tills samtligaspelare inklusive målvakt lagt var sin, därefter börjar man om i valfri ordning osv.
 
Om ett lag har 8 spelare i en match och motståndaren har 10 spelare får laget med fler spelare börja använda straffskyttar för andra gången samtidigt som laget med färre spelare.

Matcher

No matches